В'ячеслав Аброськін: Ми не дозволимо принижувати поліцейських та погрожувати їхнім рідним. На кожен такий факт буде адекватна реакція (ФОТО)

clock
16.03.2017 09:53

Поліція Донеччини звертається до Генерального прокурора України щодо зняття недоторканості та притягнення до відповідальності народного депутата Володимира Парасюка через погрози розправою працівникам поліції та членам їхніх сімей. Про це заступник голови Нацполіції – начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін повідомив сьогодні, 16 березня, під час оперативної наради в Краматорському відділі поліції.

Під час наради з керівним складом Краматорського ВП В’ячеслав Аброськін підбив перші підсумки контрдиверсійних заходів, які тривають на території Донецької області. Було проаналізовано роботу Краматорської оперативної зони.

За період відпрацювання території та здійснення заходів, спрямованих на протидію незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, з 4 по 15 березня правоохоронці перевірили більше 2 тисяч одиниць автотранспорту та майже 200 власників зброї. Були вилучені більше 60 одиниць зброї та боєприпасів.

Наразі поліція спільно з СБУ та Нацгвардією продовжує відпрацювання у Бахмуті, Торецьку, Гнутовому, Павлополі та Чермалику. Очільник поліції Донеччини наголосив на необхідності дотримання особовим складом дисципліни, заходів особистої безпеки та ввічливого ставлення до громадян та поставив завдання провести додаткові заняття та інструктажі.

Під час наради В’ячеслав Аброськін підняв також питання реагування на дії громадян, які виходять за рамки норм закону. Він назвав неприпустимою поведінку народного депутата України Володимира Парасюка стосовно до працівників поліції, який висловлював образи на їх адресу, принижував і погрожував фізичною розправою їм та їхнім сім'ям.

У разі нападу, погроз працівникам поліції, які виконують свій службовий обов’язок, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію» правоохоронці мають право застосовувати необхідні заходи з використанням спецзасобів та зброї.

«Такі факти неприпустимі. Ми будемо звертатися до Генерального прокурора України щодо зняття недоторканості та притягнення до відповідальності народного депутата Володимира Парасюка. Ми не дозволимо принижувати поліцейських, а також погрожувати їм та їхнім рідним. На кожен такий випадок буде адекватна та законна реакція поліції», – підкреслив В'ячеслав Аброськін.

Він відзначив, що поліцейські Донеччини вже протягом трьох років крім виконання своїх безпосередніх обов'язків додатково несуть службу в умовах проведення антитерористичної операції, виконують військові функції, покладені на них штабом АТО.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали