«Високий рівень довіри громадян до Нацгвардії – результат мужності військовослужбовців», – Петро Порошенко (ФОТО, ВІДЕО)

clock
26.03.2016 15:51

Сьогодні, 26 березня, у Навчальному центрі Національної гвардії України, в Нових Петрівцях, відбулася перевірка всебічного забезпечення та вогневої майстерності підрозділів НГУ. На заході були присутні Президент України Петро Порошенко, секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, міністр МВС Арсен Аваков та міністр оборони України Степан Полторак.

В ході огляду було продемонстровано бойову техніку, новітню амуніцію, засоби зв’язку та озброєння, які відповідають сучасним міжнародним стандартам. Продемонстровані зразки дають змогу скласти уявлення про високу кваліфікацію бійців Нацгвардії, які нині впевнено користуються сучасними стрілецькими комплексами, зв’язком, електронно-технічним устаткуванням та бойовими машинами.

«Старі машини, відсутність техніки, боєприпасів та забезпечення - це минуле. Тоді Національна гвардія була започаткована лише на великому ентузіазмі добровольців та вірі у те, що ми переможемо. Сьогодні це – сучасні зразки озброєння, військової  техніки, впровадження новітніх підходів у логістиці, зв’язку і системах управління», – сказав Президент України Петро Порошенко.

Під час огляду нацгвардійці показали свої навички застосування зброї та спецзасобів, продемонстрували стрілецьку майстерність, тактичні напрацювання. Артилерійські розрахунки Національної гвардії продемонстрували ураження цілей з гармат та мінометів. Також підрозділом спецпризначення Національної гвардії «Омега» було проведено безпарашутне десантування з гелікоптерів із подальшим проведенням штурму укріплень умовного противника.

Крім того, на полігоні були змодульовані ситуації ведення позиційного бою та збройних сутичок в умовах міської забудови. Бійці Нацгвардії показали високу майстерність як в індивідуальних випробовуваннях, так і в командних вправах.

 

 «Високий рівень довіри і поваги громадян до Національної гвардії – результат мужності та стійкості військовослужбовців. Ваш героїзм та мужність оцінили належним чином не лише український народ, але й вороги, які зараз саме Національною гвардією лякають у своїй пропаганді», – відмітив Петро Порошенко.

Присутні також вшанували пам’ять загиблих бійців. Після цього глава держави нагородив військовослужбовців державними нагородами та відзнаками, а також вручив ордери на житло.

 

Департамент комунікації

 МВС України

 

Схожі матеріали