Викрито групу автокрадіїв, які перепродували в Україні нерозмитнений транспорт (ФОТО)

clock
31.01.2017 08:40

Злочинну схему викрадення елітних автомобілів налагодили мешканці Київщини. 22-річного жителя міста Вишневе та 24-річного мешканця села Софіївська Борщагівка затримали працівники відділу розкриття незаконних заволодінь автотранспортом Департаменту карного розшуку Нацполіції. «Бізнесмени» примудрялися викрадати одні й ті ж автомобілі… по кілька разів.

Один зі зловмисників володів СТО, через яку молодики й збували придбані за кордоном нерозмитнені автомобілі VIP-класу. Перш ніж продати, спритники ховали в салоні автомобіля прилад для відстеження місця перебування транспортного засобу (трекер), а за допомогою спеціальної електронної техніки виготовляли додатковий ключ запалення до автомобіля.

Відтак щасливий власник нового елітного транспорту і не здогадувався, що радість триватиме недовго. Протягом місяця зловмисники відстежували маршрут автомобіля, обираючи зручне місце та час для його викрадення, паралельно підшукували нового VIP-клієнта. Лиходії змінювали документи на машину, номерні знаки та перепродавали автомобілі в інші регіони.

Працівникам Департаменту карного розшуку Нацполіції відомо щонайменше з десяток таких афер фігурантів справи.

Минулоріч поліцією задокументовано викрадення ними на території Київської області автомобіля марки «VOLKSWAGEN Passat B5» польської реєстрації. А в січні цього року в місті Городок Львівської області крадії незаконно заволоділи автомобілем марки "АУДІ А-6" із болгарською реєстрацією.

Оперативники Департаменту карного розшуку Національної поліції України перевіряють зловмисників на причетність до аналогічних кримінальних правопорушень.

За незаконні заволодіння автомобілями, вчинені повторно, поліцією відкрито кримінальні провадження (ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України). Викрадачам «світить» до десяти років ув’язнення.

Зловмисникам повідомили про підозру та тепер на них чекає суд. Розслідування у цій резонансній справі триває.

Варто додати, що наприкінці січня Нацполіція також затримала злочинну організацію-"монополіста" у сфері викрадень елітних автомобілів. А 30 січня організаторові та чотирьом виконавцям злочинної організації, Печерський районний суд міста Києва обрав міру запобіжного заходу виді тримання під вартою на два місяці, з правом внесення застави.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали