Через обстріли Херсонщини - тринадцятеро поранених, серед них дитина

clock
04.08.2024 12:27

Минулої доби військові рф цинічно продовжували обстрілювати правобережну Херсонщину. В результаті обстрілів 13 цивільних громадян, серед них 12-річний хлопець, отримали поранення різного ступеню тяжкості. Також зазнали пошкоджень чотири багатоквартирних та 11 приватних будинків, будівля магазину, господарська споруда, чотири транспортні засоби, серед них автомобіль «швидкої». 

У Херсонському районі під ворожим вогнем перебували обласний центр, Антонівка, Садове, Придніпровське, Білозерка, Зимівник та Приозерне. На території Бериславського району ворог атакував Львове, Михайлівку, Добрянку та безпосередньо районний центр.

Упродовж доби під ворожими обстрілами перебував Дніпровський район Херсона. Мікрорайон «ХБК» минулої ночі потрапив під приціл російської артилерії. В результаті вибухів снарядів були пошкоджені чотири багатоповерхових будинки, приміщення магазину канцелярських товарів та господарська споруда.

На Антонівку росіяни скеровували й безпілотні апарати. Близько 10-ої ранку в результаті скидів боєприпасів із БпЛА осколкові поранення отримали дві жінки віком 50 та 74 роки. За годину від вибуху постраждав 37-річний житель населеного пункту. Згодом – чоловіки віком 33 та 40 років.

Ввечері ворог знов атакував Антонівку з дронів. Внаслідок вибухів поранення отримали троє чоловіків віком від 28 до 41 року. На місце виїхала бригада екстреної медичної допомоги. В цей час росіяни здійснили повторний скид боєприпасу. В результаті 57-річний водій «швидкої» отримав контузію, а транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень.

В цей же час «FPV»-дронами була атакована Білозерка. В результаті вибухів поранень зазнав 12-річний хлопець. Із вибуховою травмою, контузією, струсом головного мозку та чисельними осколковими пораненнями він був госпіталізований.

Також ввечері росіяни з БпЛА скинули вибуховий пристрій на Зимівник. Внаслідок вибуху був поранений 67-річний місцевий житель. Його госпіталізували з осколковими пораненнями, контузією та черепно-мозковою травмою. Під атаками БпЛА перебували також Львове, Придніпровське та Берислав.

Від вибухів ворожих снарядів постраждали 57-річний житель Садового та 30-річний херсонець. Останнього у тяжкому стані доставили до лікарні. Також у Херсоні були пошкоджені три приватні будинки та об’єкт інфраструктури.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, медики. За фактами воєнних злочинів армії рф минулої доби слідчі поліції Херсонщини розпочали 15 кримінальних проваджень. Проводяться необхідні слідчі заходи для належного документування та розслідування злочинів.

Національна поліція України

 

Схожі матеріали