Відбулося засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо ситуації в Авдіївці (ФОТО, ВІДЕО)

clock
31.01.2017 07:30

Сьогодні, 31 січня в ДСНС України за головуванням Віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулося засідання оперативного штабу щодо ситуації в місті Авдіївці Донецької області.

«Найголовніше зараз — забезпечення режиму тиші в Авдіївці для здійснення аварійно-відновлювальних робіт. Наразі сформовані шість піротехнічних розрахунків ДСНС та саперів Міноборони. За даними військових, впродовж 29 січня терористичні угрупування здійснили 400 обстрілів по місту, а 30 січня – 800», – зазначив Геннадій Зубко.

За словами голови ДСНС Миколи Чечоткіна, місцевими органами влади у взаємодії із ДСНС організовані 11 пунктів обігріву на території Авдіївки. Забезпечений мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. В квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинена робота 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів. Відпрацьовані питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів: Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ. Для цього підготовлені та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення спланована робота двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 600 осіб за один рейс. Організований контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.

Загальну координацію заходів щодо захисту населення та проведення аварійно-відновлювальних робіт здійснює обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Всього до аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт залучено 230 осіб та 55 одиниць техніки, від ДСНС – 90 осіб та 30 одиниць техніки.

«У разі ускладнення ситуації у Авдіївці, ДСНС сформований та утримується в готовності зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 осіб, 14 одиниць електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача. За даними Укргідрометцентру, на найближчі дві доби у Авдіївці буде утримуватись низька температура повітря: 1 лютого до – 18 градусів, 2 лютого до – 10 градусів. Враховуючи таку ситуацію пріоритетними завданнями для місцевих органів влади та служб цивільного захисту є недопущення розмороження систем теплопостачання міста. Також узгодження питання із спеціальним координаційним центром по припиненню вогню та ОБСЄ щодо встановлення безпечних умов та вжиття заходів з відновлення у найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу і фільтрувальної станції», – сказав Микола Чечоткін.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали