В Одесі поліція попередила незаконний імпорт товару на 5,4 мільйони гривень (ФОТО)

clock
07.11.2016 14:34

За підробленими документами намагалися ввезти на митну територію України контрафактну продукцію світових брендів, а також у коробки із взуттям заховали мобільні телефони. Поліцейські вилучили 7 тисяч пар спортивного взуття та тисячу мобільних телефонів.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області ДЗЕ Нацполіції викрили незаконну схему імпорту та припинили канал постачання до країни контрафактної продукції. На підставі фіктивних документів на митну територію ввозили спортивне взуття світових брендів під видом найдешевшого жіночого взуття. Серед всієї кількості товару, ящики з жіночим взуттям складали лише третину. Окрім того, використовуючи вказану схему, її організатори уникали сплати реальних обов'язкових митних платежів, які надходять до державного бюджету України.

Слідчим Приморського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за статтею 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області ДЗЕ Нацполіції та відділу Одеського прикордонного загону отримали інформацію, що у вихідні дні на територію України будуть завозити контрафактну продукцію спортивного взуття світових брендів. Окрім того, під виглядом взуття також будуть ввозити мобільні телефони.

Відповідно до чинного законодавства імпорт товарів світового бренду здійснюють офіційні представники, що стосується мобільних телефонів додатково треба отримувати дозвіл відповідних держустанов.

Вночі, оперативники Департаменту захисту економіки, УЗЕ в Одеській області, слідчі Приморського відділу поліції спільно з працівниками прикордонного загону та Одеської місцевої прокуратури №3 на території Одеського морського торговельного порту затримали контейнер. Відповідно наданим документам імпортований вантаж - жіноче шкіряне взуття. Під час огляду правоохоронці виявили кілька ящиків із вказаним взуттям, які знаходились у перших рядах, решта - контрафактне спортивне взуття світових брендів, а також мобільні телефони.

Так, правоохоронці вилучили понад 7 тисяч пар контрафактного взуття та понад тисячу мобільних телефонів. За попередніми даними сума вилученої продукції складає майже 5,4 мільйони гривень.

На даний час правоохоронці встановлюють осіб, які причетні до організації даної злочинної схеми, в тому числі і працівників митниці.

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

[email protected]

тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали