В Нацполіції створять Офіс реформ (ФОТО)

clock
10.03.2017 16:47

Офіс планується відкрити влітку цього року. До нього увійдуть працівники поліції, донори та інші експерти, які опікуються питанням правоохоронної системи. Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв під час зустрічі з представниками Канади.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що реформи повинні поширюватися на кожного працівника поліції від рядових до керівників.

«Це питання наразі нагальне. Ми вже маємо досвід і можемо аналізувати результати проведення реформ. Вони повинні поширюватись на всю нашу систему», – сказав Сергій Князєв, додавши, що в реальному Офісі реформ він бачить не лише наших працівників, а й донорів та всіх хто опікується питанням правоохоронної системи.

Під час обговорення організації проведення тренінгів для поліцейських заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв наголосив на запровадженні єдиних стандартів в питанні підготовки поліцейських. За його словами, кожний поліцейський, не залежно від посади, повинен пройти інтенсивну підготовку. Процес навчання відбуватиметься за двома напрямками.

«Це першопочаткова підготовка. Вона стосується тих осіб, які вперше потрапили до лав Національної поліції,  і  друга складова – це підготовка тих працівників, які вже на сьогодні працюють. На сьогодні їх чисельність складає близько 90 тисяч осіб», – повідомив Костянтин Бушуєв.

Навчальні центри заплановано створити не лише на базі с. Віта-Поштова, що на Київщині, але й у Житомирі, Рівному та Вінницькій області.

«Фактично готові на сьогодні навчальні центри, в яких є навчальна база. Кількість наявних місць складає близько 1200 одиниць. При додатковому переобладнанні цих трьох споруд ми можемо розширити не лише кількість, а й підняти якість», – зазначив Костянтин Бушуєв.

В свою чергу канадські колеги запевнили у наданні необхідної підтримки.

«Наші двері завжди відкриті. Ми готові надати всебічну допомогу», – наголосив Джозеф МакАллістер, консультант програми допомоги Уряду Канади у підготовці кадрів поліції (PTAP).

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали