В Київському гарнізоні презентували нову інтерактивну систему оперативного управління (ФОТО)

clock
04.11.2016 08:24

3 листопада в Головному управлінні відбулась службова нарада, на якій були  присутні заступники начальників районних управлінь, начальники пожежно-рятувальних частин, постів газодимозахисної служби, працівники управління реагування на надзвичайні ситуації та оперативно-координаційного центру Головного управління.

Учасники наради обговорили нагальні на сьогоднішній день питання, одне з яких – готовність служби до роботи в умовах низьких температур. Адже наближається зимовий період, тож підрозділи мають бути напоготові до реагування в екстремальних умовах при сильних морозах та у разі снігових заметів.

Присутні мали можливість заслухати начальників постів газодимозахисної служби щодо стану їх службової діяльності. Також підняли тему організації зведених пожежно-рятувальних підрозділів.

Проте, основна ціль даної зустрічі – презентація нової інтерактивної системи оперативного управління у сфері протипожежного водопостачання. Розповсюдженою проблемою, з якою рятувальники стикаються на пожежах, є незручне чи невідоме розташування джерел водопостачання, рятувальникам часто доводиться витрачати зайвий час на пошуки пожежних гідрантів. Наразі дана проблема може бути вирішеною. Присутнім представили систему, що ставить за мету спрощення пошуку джерел протипожежного водопостачання та більш якісну роботу по їх утриманню. Це, в свою чергу, підвищує оперативну готовність підрозділів та зменшує час гасіння пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій за рахунок заощадженого часу по пошуку джерел протипожежного водопостачання. Це абсолютно новий, сучасний метод пошуку пожежних гідрантів або водоймищ. Ще до прибуття на місце події рятувальники знатимуть, де розташований гідрант чи вододжерело та зможуть значно швидше приступити до гасіння пожежі. Окрім того, презентована система надає інформацію про місцезнаходження та характеристику хімічно небезпечних об'єктів, пожежних депо тощо.

Нова система працює на найпопулярніших операційних системах та на переважній більшості електронних пристроїв (телефони, планшети та ін.), а також може встановлюватися на автомобільні навігатори системи Navitel. Нею можна користуватися в режимі реального часу як з підключенням до мережі інтернет, так і в режимі офлайн. Мапа автоматично оновлюється (зміна назви вулиць, проїздів, оновлення споруд, тощо).

Як зазначив начальник Головного управління Андрій Ватолін: «Інтерактивна система оперативного управління – це прогрес, що демонструє позитивний розвиток нашої служби, це ще один крок до Європейських стандартів та реформування пожежно-рятувальної служби».

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали