В Держприкордонслужбі розпочався набір в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
28.03.2017 12:06

28 березня в аеропорту «Бориспіль» стартував конкурсний набір до підрозділів Державної прикордонної служби України в рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону».
З цього моменту і впродовж місяця бажаючі проходити службу в реформованих прикордонних підрозділах мають змогу подавати анкету для участі.


Даючи старт конкурсу, прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що учасники конкурсного відбору – обличчя країни, бо саме їх бачать люди, коли перетинають кордон. А також додав, що, гості нашої держави мають, перш за все,  бачити відкритість, культуру, якість і  прозорість прикордонників.

 


Партнерами нинішнього етапу проекту виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

«Сьогоднішній крок у реформі прикордонної служби - дуже важливий. Ми робимо це для того, аби піднятися на новий рівень. Я вдячний прем’єр-міністру за те, що він підтримав нашу стратегію. Адже антикорупційна боротьба – це не гасло, це конкретні кроки. І перш за все, це заробітна плата для вас, для кращих, для тих, хто не буде брати хабарі та гідно виконуватиме свої обов’язки. Я закликаю кожного: від рядового прикордонника до міністра, робити чесно та адекватно те, що повинен. Лише тоді буде порядок у нашій країні», - зазначив Арсен Аваков.

 


Конкурсний відбір проводиться як серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України так і цивільних громадян. Загалом планується відібрати близько 800 осіб, більшість з яких саме з числа цивільної молоді.
Подані анкети кандидатів оброблятимуться автоматизованою електронною системою без втручання посадових осіб прикордонного відомства. Для цього було розроблене і практично протестоване відповідне програмне забезпечення. Крім того, для конкурсного відбору вперше в історії відомства в систему кадрового менеджменту інтегровано підрозділ перевірки особового складу на поліграфі. Відповідні сертифікати на поліграфи Голові Державної прикордонної служби України вручила Посол Сполучених штатів Америки в Україні Марі Йованович.


За слова глави ДПС Віктора Назаренка, у Службі створено спеціальний підрозділ, який буде займатися перевіркою претендентів. Це дасть можливість більш ретельно відібрати кандидатів та значно покращити якість обслуговування.

 


Впровадження проекту «Нове обличчя кордону» в рамках системного реформування Держприкордонслужби передбачає створення підрозділів нового формату та реформування ще 7 підрозділів, персонал яких виконує завдання на кордоні з Польщею та в міжнародних аеропортах. Зокрема,  відбір кандидатів здійснюється в підрозділи Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону. Вони працюватимуть в аеропорту «Бориспіль», залізничній станції «Київ-пасажирський» та пункті пропуску «Краковець».


Грошове забезпечення молодшого персоналу на сьогодні складатиме близько 9 тисяч гривень на місяць. Також передбачено подальше кар’єрне зростання, професійна підготовка за міжнародними стандартами та сучасне екіпірування.
Державна прикордонна служба України запрошує громадян активно долучатися до конкурсу.


З детальними умовами можна ознайомитись на сайті Держприкордонслужби за посиланням http://dpsu.gov.ua/ua/newface або в Call-центрах за телефонами (044) 239-85-35 у Києві та (032) 258-50-38 у Львові.

 

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

 

 

Схожі матеріали