В Авдіївку для допомоги людям прибув новий загін поліції Донеччини (ВІДЕО)

clock
03.02.2017 10:40

На зміну спецгрупі поліцейських, яка цілодобово працювала в обстрілюваному місті, прибув новий загін. Поліцейських проінструктував очільник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін, який зранку обійшов пошкоджені будинки внаслідок нічного артудару терористів. Лише за ніч тут двоє загиблих, двоє поранених та більше 30 пошкоджених будинків.

Зараз в Авдіївці чекають відновлення електропостачання: зранку бригади монтажників виїхали на ремонт лінії електропередач. Люди наводять порядок після страшної ночі, відрами виносять рештки того, що залишилося від їхніх помешкань. Через дірки у стінах у домівки залітає сніг.

Близько 22:00 терористи цілеспрямовано вдарили з «градів» по центру міста, де розташувався пункт гуманітарної допомоги. Серед постраждалих – працівники ДСНС, які супроводжували гуманітарний вантаж. У машині було четверо людини, двом з них вдалося дивом врятуватися.

У полі реактивна артилерія зробила воронки у зріст людини, а у місті такі снаряди знищують будинки, вбивають та калічать людей. Без даху над головою та вікон у мороз залишилися мешканці понад 20 вулиць. У п’ятиповерхівках на околиці міста – жодного цілого вікна. На вул. Молодіжній вибите скло з першого по дев’ятий поверх. Тут живуть родини з дітьми.

«До нас втретє влучає, третій раз міняємо вікна», – каже місцева жителька.

Зараз постраждалі вулиці обходять працівники поліції. Сформовані вісім груп, які працюють по місту. Їх завдання – задокументувати усі пошкодження, з’ясувати, чи немає більше постраждалих та надати допомогу тим, кому вона потрібна.

В одній з квартир – мама з двома дітьми 3 та 5 років. У неї, як і у багатьох авдіївців, за три роки, вже притупилося відчуття небезпеки. «Усі вікна повилітали у спальні. Ми були в залі, коли шарахнуло. Діти спали, я схопила їх на руки та побігла у коридор, – розповідає Олександра, – Нам вже не страшно, ми 2014 та 2015 роки прожили у старій частині міста, звикли до таких звуків».

Перечікують на вулиці, поки поліцейські та рятувальники оглянуть пошкоджений будинок, два підлітка. Один з них тримає на руках цуценя: втікаючи від обстрілу, хлопці врятували свого чотирилапого друга. «Ми були вдома, спали, встигли заховатися у туалет – це єдине безпечне місце, а потім бігли у підвал, там сховалися. У нас в квартирі скла немає зовсім», – розповідають хлопці.

Поліцейські патрулі цілодобово об’їжджають місто. Окрім охорони правопорядку, правоохоронці виявляють людей, які потребують соціальної допомоги. На цей час серед таких – 464 особи, 145 з них – діти, 32 – люди з обмеженими можливостями, 284 – люди похилого віку.

Безперебійно працює лінія «102». Усього з моменту загострення бойових дій, 29 січня, до колл-центру «102» надійшло 92 повідомлення, більше половини з них пов’язані з наслідками обстрілів терористів.

У місті встановлені два намети поліції, де громадяни можуть отримати будь-яку допомогу: зігрітися, випити чаю та зарядити телефони. Один розташований біля Авдіївського відділення поліції, інший – у старій частині міста на вул. Соборній. Другий день в обстріляному місті працює школа №7, де навчаються понад 220 учнів.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали