Уряд затвердив порядок визначення меж територій КПВВ (ВІДЕО)

clock
01.03.2017 16:59

Таку пропозицію глава МВС вніс сьогодні, 1 березня, на засіданні Кабінету Міністрів України. Це рішення було зумовлено тим, що контрольні пункти в’їзду-виїзду є спеціальними об`єктами, які розташовані не на лінії державного кордону, а на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями. Нововведення стосуватимуться і КПВВ на залізничних шляхах.

Таке рішення, ініційоване міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, було підтримане членами Кабміну сьогодні, 1 березня, у ході затвердження порядку перевезення товарів у район або з району проведення антитерористичної операції.

Відповідно до нової редакції, межі території КПВВ для автомобільного сполучення визначатимуться наказом керівника АТО за погодженням з керівником правоохоронного органу державного кордону, у зоні відповідальності якого розташоване КПВВ, керівником відповідного територіального органу ДФС, що діє в районі проведення АТО, і обласною військово-цивільною адміністрацією.

«Я прошу внести пропозицію, яка була від Державної прикордонної служби. Відповідний порядок, який в нас є зараз, не передбачає відповідних врегулювань щодо КПВВ на залізниці. Я прошу це врахувати і внести», - зауважив очільник МВС.

Також міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наполіг, щоб перелік товарів, дозволених до перевезення через лінію розмежування, був обмежений 3-4 критичними позиціями.

«Ми маємо заборонити транспортування й обмін товарами через лінію зіткнення з окупованою територією. Натомість зробити виняток лише для 3-4 позицій критичної інфраструктури в нашій металургії, для нашої теплової галузі. Це важливо», – зазначив Арсен Аваков.

 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали