Контраст
Шрифт

Українських правоохоронців запрошують до навчальних програм Нацуніверситету оборони США (ФОТО)

clock
11.08.2016 14:47

Про це йшлося на зустрічі представників Міністерства внутрішніх справ України з Ерікою Марат, професором Коледжу міжнародної безпеки Національного університету оборони США, що відбулася сьогодні, 11 серпня.

Перспективна співпраця з підготовки фахівців у сфері безпеки стала метою зустрічі, на якій були присутні представники Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Еріка Марат представила присутнім дві навчальні програми з національної безпеки та оборони: перша сконцентрована на розробці антитерористичних кампаній, мета другої – налагодження взаємодії правоохоронних органів із військовими як у мирний час, так і за виникнення кризових ситуацій.

«Місія програм – підтримка і зміцнення партнерських стосунків між країнами у сфері безпеки через обмін досвідом», – зазначила Еріка Марат.

За її словами, участь у цих навчальних програмах дасть можливість українським військовим і правоохоронцям набути нових, корисних для врегулювання ситуації в країні знань, тоді як представники інших держав зможуть детальніше розглянути особливості антитерористичної операції на сході України.

Керівник Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України Мері Акопян подякувала американській представниці за ініціативу. Вона наголосила, що Міністерство внутрішніх справ і центральні органи виконавчої влади, діяльність яких координується МВС, зацікавлені цією пропозицією й готові командирувати представників для участі у навчальних програмах Національного університету оборони США.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали
Діяльність