Українські та європейські експерти шукають шляхи вирішення питань емігрантів і біженців (ФОТО)

clock
25.11.2016 08:30

Ця проблематика стала темою зустрічі, що відбулася у Державній міграційній службі України. Участь у обговоренні взяли представники Європейської комісії проти расизму і нетерпимості (ECRI) та центральних органів виконавчої влади України: ДМС, Мінсоцполітики, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерства культури.

На початку зустрічі голова ДМС Максим Соколюк повідомив європейським експертам про основні досягнення в міграційній сфері. Він також наголосив на готовності представників виконавчих органів України не зупинятись на досягнутому і вживати заходів для розвитку галузі.

Працівники ДМС поінформували експертів про основні напрями діяльності міграційної служби, зокрема, документування громадян України, роботу із біженцями та шукачами захисту, протидію нелегальній міграції. Було підкреслено, що ДМС розпочала процес свого реформування у відповідності до європейських стандартів і очікує підтримки європейських партнерів.

Під час зустрічі йшлося й про зміни в системі видачі документів, що посвідчують особу, передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України»; обговорено питання застосування новел українського законодавства з питань прав біженців та іноземців.

Значну увагу сторони приділили питанню доступу іноземців, біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, до послуг із працевлаштування, освіти та охорони здоров’я. Були розглянуті проблемні питання документування внутрішньо переміщених осіб та осіб ромської національності.

За матеріалами прес-служби ДМС України

Схожі матеріали