Українські прикордонники взяли участь у міжнародній конференції «Безпека кордонів у Східній Європі» (ФОТО)

clock
14.06.2016 08:31

Делегація Державної прикордонної служби України на чолі із першим заступником голови ДПС Василем Серватюком 10 червня взяла участь у конференції, що проводилася Німецьким фондом Маршалла США (GMF) спільно з Асоціацією зовнішньої політики та Інститутом світової політики України, а також за безпосередньої підтримки НАТО.

Учасники конференції «Безпека кордонів у Східній Європі: уроки для НАТО та партнерів» обговорили питання безпеки кордонів у Східній Європі в контексті ситуації, що склалася в Україні, Грузії та Республіці Молдова, а також в період формування нової стратегії НАТО щодо посилення безпеки на східних рубежах Північноатлантичного альянсу.

Як зазначив старший радник Департаменту загроз НАТО Мішаель Гауль, Північноатлантичний альянс зацікавлений у забезпеченні безпеки кордонів країн Східної Європи, від чого, власне, і залежить зміцнення внутрішньої безпеки НАТО.

Провідні міжнародні експерти із США, Німеччини, Польщі, Естонії, Грузії, Молдови, представники НАТО та Місії Європейського Союзу EUBAM, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, парламентарі та урядовці України провели оцінку викликів регіональній прикордонній безпеці. Також учасники обговорили можливі шляхи посилення безпеки в регіоні, здійснили обмін думками та досвідом у сфері розв’язання конфліктів.

Оцінку ситуації, що склалася на державному кордоні України, та бачення українського прикордонного відомства щодо шляхів змінення його безпеки озвучив перший заступник голови ДПС України Василь Серватюк. Він наголосив, що Державна прикордонна служба України була змушена у стислі терміни перебудовувати свою діяльність в умовах військової агресії Російської Федерації в окремих районах Донецької та Луганської областей України, а також тимчасової окупації Автономної Республіки Крим. Наразі, головним завданням Держприкордонслужби залишається відновлення повного контролю на державному кордоні України з Російською Федерацією.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби АДПС

Схожі матеріали