Українські правоохоронці забезпечать правопорядок під час святкування Рош а-Шана (ФОТО)

clock
06.09.2016 16:13

Про це сьогодні під час зустрічі з делегацією Держави Ізраїль, на чолі з послом Еліавом Бєлоцерковскі, повідомив заступник міністра внутрішніх справ – керівник апарату Олексій Тахтай. У заході взяли участь представники Національної поліції, Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

«Ми докладемо всіх зусиль для успішного проведення святкування», – наголосив Олексій Тахтай, звертаючись до делегатів.

За словами заступника глави Національної поліції України Олександра Фацевича, у зв’язку із святкуванням 400-річчя Умані напередодні Рош а-Шана, обидва ці заходи під пильною увагою поліції.

«Підготовка до свята проходитиме в кілька етапів. Правопорядок у місті, починаючи зі святкування дня міста, забезпечуватимуть 450 працівників Нацполіції – вибухотехніки, патрульні, спецпідрозділи та оперативні служби, а також військовослужбовці Нацгвардії. Додатковим резервом безпеки будуть підрозділи поліції у найближчих обласних центрах. Проводиться постійний моніторинг – інформації про провокації немає», – повідомив Олександр Фацевич.

Посол Держави Ізраїль Еліав Бєлоцерковскі подякував українській стороні за співпрацю та розуміння: «Сподіваюся, як і минулого року, українські правоохоронці допоможуть забезпечити спокійне проведення найбільшого єврейського свята». Посол також повідомив, що до України мають прибути понад 30 тисяч паломників.

«Українська сторона готова безперешкодно прийняти й більшу кількість паломників – до 40 тисяч», – зазначив Юрій Лисюк, начальник управління прикордонного контролю АДПСУ. Для цього в пунктах пропуску аеропортів «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Вінниця», куди прибуватимуть паломники, буде запроваджений режим сприяння.

«Свято Рош а-Шана насичене подіями, тому ваше сприяння надзвичайно важливе», – зазначив Амір Інбар, Генеральний директор Управління з питань захисту та безпеки Бюро з питань протидії тероризму Ради національної безпеки офісу Прем’єр-міністра Держави Ізраїль. За його словами, під час святкувань в Умані будуть присутні, як і минулого року, 15 поліцейських Держави Ізраїль.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали