Контраст
Шрифт

Українські лікарі пройшли курс підготовки за світовими стандартами (ФОТО, ВІДЕО)

clock
21.01.2016 15:07

З 16 по 21 січня у Києві на базі госпіталю Головного управління МВС громадська організація «Захист Патріотів» провела курс «Підтримка життя під час травми. Українська програма».

24 лікарі, фельдшери та начмеди Національної гвардії та Міністерства внутрішніх справ України пройшли дану навчально-практичну підготовку.

Інструктори курсу - британські, американські та українські спеціалісти. Це кваліфіковані військові лікарі та парамедики, які мають багаторічний досвід служби в армії Великобританії та США, та працюють у провідних європейських парамедичних компаніях.

«Навчальний курс базувався на найсучасніших підходах до лікування травм. Один день курсу бійця-рятувальника та п’ятиденна інтенсивна програма, що складалася  з семінарів, практичних станцій та симуляцій у реальному часі», - розповіла директор гуманітарних ініціатив Світового Конгресу українців Ульяна Супрун.

Заліковим завданням стало надання першої медичної допомоги при травмах, отриманих внаслідок вибуху артилерійського снаряду. Медики відпрацьовували навики в умовах максимально наближених до реальності.

Курс було розроблено для підвищення кваліфікації професіоналів та їхніх навичок, необхідних для роботи з травмою безпосередньо на полі бою. Програму невідкладної допомоги при травмі можна поділити на 2 етапи: надання допомоги від моменту поранення до хірургії та від поранення до госпіталізації.

Ульяна Супрун додала, що особливість навчань полягає у тому, що вони розроблені спеціально для України, враховуючи ту апаратуру та оснащення, яку мають вітчизняні лікарі.

«Тренінг надає сильну базу знань, забезпечує практичні навички, фокусуючись на ефективній комунікації та командній роботі. Метою курсу є покращення продуктивності та якості медичної допомоги в ситуації високого ризику», - відзначила директор гуманітарних ініціатив Світового Конгресу українців.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність