Українці відчули переваги Угоди з Італією про взаємне визнання та обмін водійських посвідчень

clock
07.11.2016 07:00

Підписана майже рік тому у Римі двостороння Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін посвідчень водія виявилася затребуваною нашими співвітчизниками, які постійно або тимчасово проживають в Італії.

Як повідомила директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України Мері Акопян, на кінець жовтня 2016 року до Головного сервісного центру МВС безпосередньо від територіальних підрозділів Міністерства Інфраструктури і Транспорту Італійської Республіки (Uffici Motorizzazione) надійшло 1258 запитів українських громадян на обмін посвідчень водія, з яких 1006 вже опрацьовані.

За приблизними підрахунками, спрощена процедура дала змогу громадянам України, які проживають на території Італії, заощадити близько 600 тисяч євро. Нагадаємо, раніше обмін українських водійських посвідчень в Італії тягнув за собою відчутні фінансові витрати, адже перескладання заявником іспитів вартувало від 600 до 1000 євро.

«Поряд із цим наш Департамент разом з Головним сервісним центром МВС максимально оперативно відпрацьовує запити щодо підтвердження видачі вітчизняних посвідчень водія, що надходять від консульських підрозділів українських та іноземних дипломатичних установ, а також компетентних органів іноземних держав», – додає Мері Акопян. За її словами, з початку року до МВС надійшло понад півтисячі таких запитів.

Цей результат є прикладом ефективної взаємодії, яку вдалося налагодити шляхом спільного з Департаментом консульської служби МЗС України механізму обміну інформацією.

Окрім того, станом на сьогодні Департамент міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС спільно з МЗС України опрацьовує питання укладення відповідних міжурядових угод щодо спрощеного порядку обміну національних посвідчень водія з низкою інших держав, де об’єктивно існує така потреба.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали