Україна спроможна зробити внесок у загальну архітектуру безпеки, — Тетяна Ковальчук

clock
30.09.2020 16:00

На цьому наголосила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуном.

«Разом із новими можливостями для самовираження та професійної реалізації, які надає Інтернет, в наше життя прийшла і кіберзлочинність. За останні 5 років кількість кіберзлочинів зросла у 2,5 рази, а кіберпростір став п’ятою сферою ведення бойових дій, — зазначила заступниця міністра і додала, — ми дійсно знаходимось в полум‘ї жорстокої та виснажливої кібервійни, яка ніби є переріркою нашої згуртованості».

Визнаючи зацікавленість у розширенні співробітництва та обміні досвідом у сферах кібербезпеки та кіберзахисту, Тетяна Ковальчук відзначила: 

“Україна спроможна зробити внесок у загальну архітектуру безпеки”.

Заступниця міністра ознайомила пана Посла з низкою важливих ініціатив Міністерства внутрішніх справ, зокрема з проєктом, спрямованим на психологічну реабілітацію ветеранів та працівників правоохоронних органів, що проходять службу в зоні проведення бойових дій.

Сторони також обговорили співпрацю у напрямі гуманітарної підтримки ДСНС України, зокрема забезпечення технікою відповідних підрозділів.

Участь у заході також взяли: з української сторони — Директор Департаменту міжнародного співробітництва Мері Акопян, з китайської сторони — воєнно-повітряний аташе Ван Ліпен і третій секретар Ді Цзуньчжень.

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали