Контраст
Шрифт

У результаті спільної спецоперації прикордонників України та Словаччини затримано 19 незаконних мігрантів (ВІДЕО)

clock
05.09.2016 07:59

Велику групу з 18 громадян В’єтнаму та одного сирійця супроводжував наш співвітчизник. Партію нелегалів затримали на території Словацької Республіки.

За оперативною інформацією наших прикордонників, велику групу іноземців мали нелегально переправити з території Закарпаття. Проаналізувавши міграційні потоки, фахівці Держприкордонслужби встановили маршрути переміщення нелегалів в прикордонну область.

Також з’ясувалося, що організатори незаконного бізнесу, аби їхні наміри не викрили правоохоронці, доправляють іноземців у відправну точну по одному чи по двоє. Перевізники остаточно ще не завершили формування групи, однак у будь-який час могли зважитися на переміщення частини мігрантів. У зв’язку з цим всю інформацію щодо незаконної оборудки було передано прикордонникам Словацької Республіки.

В результаті словацькі прикордонники затримали 18 громадян В’єтнаму, з яких 6 жінок, одного сирійця та нашого співвітчизника, який допомагав нелегалам у незаконному перетині кордону. Про результати затримання прикордонники Словаччини повідомили українських охоронців кордону відповідним листом, в якому також висловили вдячність за співпрацю.

Наразі затримані іноземці передані співробітникам Чопського загону, з ними проводяться фільтраційні заходи. Встановлюються всі обставини правопорушення та повне коло організаторів незаконного бізнесу.

За матеріалами прес-служби ДПС України

Схожі матеріали
Діяльність