У результаті спецоперації ліквідовано групу шахраїв широкого профілю (ФОТО)

clock
26.01.2017 07:47

Спільна спецоперація ГУНП України в Запорізькій області, прокуратури області, СБУ та Придніпровського управління кіберполіції завершилася ліквідацією групи шахраїв. З’ясувалося, що окрім поставлених на потік шахрайських оборудок, за злодіями тягнеться низка інших злочинів, серед яких підробка грошей, документів та незаконний обіг зброї. Зловмисникам інкримінують шахрайство, та вирішується питання щодо порушення кримінальних справ за незаконне зберігання вогнепальної зброї та фальшивомонетництво.

Наприкінці грудня до поліції почала надходити інформація про ошуканих громадян, які через мережу Інтернет орендували житло на всій території України, зокрема й  на новорічні свята у Карпатах, Києві тощо. Невідомі шахраї брали передплату за оренду елітного житла, яке дійсно існувало, але ніколи їм не належало. Попередньо відомо, що сума збитків, завданих довірливим громадянам, сягнула сотень тисяч гривень.

Під час слідчо-оперативних заходів встановлено, що шахраї знімають із банківських карток здобуті злочинним шляхом гроші у Запоріжжі та Кривому Розі. Встановивши місце адміністрування Інтернет-об’яв, правоохоронці затримали трьох зловмисників у Кривому Розі. Під час обшуку будівлі були виявлені та вилучені комп’ютерне обладнання, ідентифіковані телефонні апарати та сім-карти, задіяні у злочинних оборудках.

Крім того були виявлені 21 п’ятсот гривнева купюра з ознаками підробки, елементи оснастки та обладнання для їх виготовлення. Втім фальшивомонетники не обмежувались виготовленням грошей. Правоохоронці знайшли та вилучили паспорти громадян України, технічні паспорти на автомобілі, посвідчення працівників силових структур, бланки, печатки та штампи з явними ознаками підробки. До всього, у приміщенні виявили чотири пістолети та близько 80 набоїв до них.

Слідчим підрозділом ГУНП в Запорізькій області інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про порушення кримінальних справ за незаконне зберігання вогнепальної зброї (ст. 263 Кримінального кодексу України) і за фальшивомонетництво (ст. 199 Кримінального кодексу України).

Відділ комунікації поліції Запорізької області

Схожі матеріали