У навчальних закладах системи МВС відбулися урочистості, присвячені Дню Знань (ФОТО)

clock
01.09.2016 14:11

Першокурсників приймали флагмани підготовки правознавців – Національна Академія внутрішніх справ України та Харківський національний університет внутрішніх справ. Цього року навчатись до них вступило майже 2 тисячі новачків.

За майже вікову історію Національна академія підготувала понад 50 тисяч юристів-правоохоронців, які сьогодні обіймають різні посади в кожному підрозділі Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції.

Цього року академія прийняла на навчання понад 900 курсантів та студентів. Саме на базі академії започатковано підготовку нової генерації поліцейських, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Психологія». Нещодавно відбувся перший в країні випуск офіцерів-правознавців з вищою освітою вже для новоствореної Національної поліції. З 521 цьогорічних випускників понад 100 поповнили підрозділи поліції на Сході.

Нині у виші працюють і на різних формах здобувають освіту понад 2 тисячі осіб, які брали участь в бойових діях на Сході, більшість з яких удостоєні державних нагород і відомчих відзнак. На жаль, 38 слухачів та курсантів вишу віддали своє життя, з честю виконавши свій громадянський обов’язок перед українським народом. Посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено капітана поліції Олександра Ільницького, який був вихованцем закладу та героїчно загинув, захищаючи країну.

В академії запроваджено удосконалені програми підвищення кваліфікації різних категорій кадрів, готується персонал для підрозділів швидкого реагування КОРД і миротворчих місій ООН та ОБСЄ. Це, в свою чергу, зміцнює та поглиблює міжнародне співробітництво з профільними організаціями, навчальними закладами та науково-дослідними установами близько 30 держав світу.

На сьогодні освітній процес і наукову роботу забезпечують 50 докторів наук і професорів, 237 доцентів і кандидатів наук. Серед науково-педагогічного персоналу 7 академіків і членів-кореспондентів галузевих академій наук, 53 заслужені працівники з різних напрямів.

Інший виш системи МВС, що посідає провідне місце у загальнодержавному масштабі – Харківський національний університет внутрішніх справ. Загальна кількість бажаючих навчатися за державним замовленням в ньому склала 1073 особи, при цьому найбільш привабливими для абітурієнтів стали спеціальності «Право» та «Кібербезпека».

Університет має потужний науково-педагогічний колектив. Заняття з курсантами, студентами та слухачами проводять 62 доктори наук, 46 професорів, 357 кандидатів наук, 178 доцентів. Університет активно співпрацює з поліцейськими установами Швеції, Чехії, Норвегії, США, Туреччини, Хорватії, Польщі, Молдови та ін.

У святкових заходах взяли участь представники правоохоронних органів,  ветерани АТО, особовий склад університету, батьки та рідні першокурсників. Новачків привітав легендарний кіборг Олександр Сергеєв, кулеметник 93-ї механізованої бригади, що захищав Донецький аеропорт. Він подякував керівництву університету за виховання нового покоління правоохоронців у дусі патріотизму та любові до своєї Батьківщини.

На честь свята на плацу відбулися показові виступи спецпідрозділу поліції «КОРД», кінологічної служби та вибухотехніків.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали