Нацгвардія отримала пересувний хірургічний комплекс

clock
01.08.2024 12:00

Представники норвезького благодійного фонду «HMM Helsehjelp Ukraina» передали Національній гвардії України пересувний хірургічний комплекс.

Комплекс призначений для швидкого надання допомоги одночасно двом пораненим бійцям у районі виконання бойових завдань. Він оснащений двома комплектами медичного обладнання, до складу яких входять: операційний стіл, операційна лампа, монітор пацієнта, апарат ШВЛ, дефібрилятор, два шприцеві насоси, хірургічний аспіратор, кисневий концентратор та інші необхідні прилади.

«Своєчасна і якісна медична допомога на передовій є критично важливою для збереження життя та здоров'я наших захисників. Завдяки оперативним діям медиків, багато поранених мають шанс на одужання та повернення до своїх сімей. Дякую благодійному фонду за передачу цього хірургічного комплексу. Він суттєво підвищить рівень надання медичної допомоги у важких умовах фронту нашим військовослужбовцям», – сказав заступник командувача НГУ з логістики бригадний генерал Олександр Білоус.

Комплекс має фургон зі змінним об’ємом, який в робочому розгорнутому положенні має площу понад 21 кв. м та забезпечує зручний доступ медичних працівників до поранених. Фургон оснащений кондиціонером, опалювачем та припливно-витяжними вентиляторами. Також він має генератор та акумуляторні батареї для автономної роботи, реалізоване стандартне та маскувальне освітлення.

Національна гвардія України

Схожі матеріали