Контраст
Шрифт

У Запоріжжі затримані поліцейські, які грабували людей (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.11.2016 08:09

Вони займалися злочинним промислом під час несення служби на залізничному вокзалі станції «Запоріжжя-1». Один із потерпілих опинився в лікарні у стані коми з гострим алкогольним отруєнням, втративши велику суму грошей. Оперативники внутрішньої безпеки області затримали зловмисників у момент вчинення ними ще одного пограбування.

На початку вересня 2016 року до Управління внутрішньої безпеки (УВБ) поліції у Запорізькій області звернувся 64-річний місцевий мешканець. Він розповів, що його пограбували працівники поліції.

Коли чоловік перебував на залізничному вокзалі Запоріжжя, до нього підійшло двоє поліцейських, які несли служби по охороні громадського порядку. Вони попросили документи для перевірки. Зважаючи, що пасажир був напідпитку, патрульні зав’язали з ним розмову і вже по-товариськи запропонували «закріпити дружбу» в найближчій кав’ярні.

«Відпочинок» у закладі закінчився тим, що працівники поліції відібрали у пенсіонера, ветерана праці одного з державних підприємств, всі заощадження, які він мав при собі, 56 тисяч доларів США та майже 10 тисяч євро. А постраждалий опинився в лікарні у стані клінічної коми з гострою інтоксикацією організму алкоголем сурогатного походження.

За інформацією УВБ обласною прокуратурою було розпочате кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України.

Оперативники внутрішньої безпеки встановили особи працівників поліції, які могли бути причетними до скоєння відкритого заволодіння майном чоловіка. Ними виявилися старші сержанти поліції 30 та 35 років, які мають досвід роботи в органах понад 10 років.

Підозри виявилися небезпідставними. Наприкінці жовтня, на тій же залізничній станції, правоохоронці побачили ще одного пасажира, який візуально був у стані легкого сп’яніння. Після перевірки документів, інспектори поцікавилися вмістом багажу чоловіка. Той відповів, що нічого забороненого не має, лише везе сестрі трохи зароблених грошей. Однак, працівники поліції забажали здійснити поверхневий огляд у спеціально обладнаному приміщенні. Насправді, чоловіка завели подалі від сторонніх очей і силоміць відібрали 4 650 гривень. Цієї миті патрульні й були затримані працівниками внутрішньої безпеки та прокуратури області.

Викрадені у пасажира гроші у нападників вилучили. Крім того, під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, оперативники УВБ знайшли 20,5 тисяч доларів США і майже 5 тисяч євро, раніше відібрані у 64-річного пенсіонера, а також холодну зброю. Решту грошей змовники встигли витратити на придбання деяких об’єктів нерухомості, транспортних засобів та будівельних матеріалів.

Інспекторів затримано в порядку ст. 208 КПК України. За пограбування, вчинене групою змовників, кримінальним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі від восьми до 13 років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність