Контраст
Шрифт

У Полтаві ліквідовано злочинну групу, яка вимагала гроші у місцевого жителя - Вадим Троян (ФОТО, ВІДЕО)

clock
23.08.2016 07:25

Молодики вимагали у чоловіка гроші у сумі 10 тисяч доларів. Затримано п’ятьох зловмисників. Одного вимагача – оголошено в розшук. Про це перший заступник глави Національної поліції – начальник кримінальної поліції повідомив сьогодні, 23 серпня.

За словами Вадима Трояна, у центрі Полтави співробітники управління карного розшуку затримали групу з п’яти осіб. Молодики вимагали у місцевого жителя 10 тисяч доларів.

Вадим Троян повідомив, що протягом травня-серпня цього року зловмисники шляхом застосування фізичного насилля та пошкодження майна вимагали у потерпілого зазначену суму.

За його словами, працівники поліції провели необхідний комплекс негласних слідчих (розшукових) дій у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали вимагачів у момент передачі їм коштів.

Під час огляду місця події  та особистого обшуку поліцейські виявили та вилучили помічені гроші в сумі 10 тисяч доларів. Також вилучено ніж, яким зловмисники пошкодили легковий автомобіль потерпілого.

Перший заступник глави Національної поліції повідомив, що злочинною групою керував так званий «смотрящий» за Полтавою та областю. Зловмисники займалися вимаганням грошей у підприємця.

«Судом стосовно п’ятьох осіб обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, арешт. Слідчі і оперативні заходи тривають», – зазначив Вадим Троян.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність