Контраст
Шрифт

У Одесі викрито «конвертаційний центр», який перевів у готівку 70 мільйонів гривень (ФОТО)

clock
26.08.2016 12:07

Наприкінці травня цього року працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Одеській області отримали оперативну інформацію, що у місті Одеса група невстановлених осіб звернулась до двох відомих банківських установ для відкриття рахунків. При цьому вони надали підроблені документи - нотаріальні картки зі зразками підписів та печаток.

Оперативники УЗЕ взялись за справу та вже за кілька місяців встановили осіб, задіяних у махінаціях та з’ясували  схему, за якою вони діяли. Загалом, у схемі «співпрацювали» три особи віком від 33 до 40 років.

Шахраї налагодили бізнес з незаконного переведення в готівку коштів з розрахункових рахунків підконтрольних підприємств.

Так, правопорушники надавали послуги реально діючим суб’єктам господарювання з переведення безготівкових коштів в готівку та забезпечення фіктивними бухгалтерськими документами, які у подальшому використовувалися службовими особами вказаних підприємств для збільшення валових витрат, отримання податкового кредиту, з метою розкрадання державних коштів і ухилення від сплати податків.

Всього шахраї перевели у готівку 70 мільйонів гривень. Правопорушників було затримано співробітниками УЗЕ в Одеській області після зняття готівки з рахунку одного з підприємств.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено 1,6 мільйона гривень, чорнову фінансово-господарську бухгалтерію, підроблену фінансову документацію та комп’ютерну техніку.

На рахунки підзвітних товариств накладено арешт.

За даним фактом слідчим відділом Приморського відділу поліції міста Одеси відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)  та ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Дане правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії з метою встановлення додаткових фактів протиправної діяльності шахраїв.

Департамент захисту економіки Національної поліції України

телефон довіри (098) 103-96-59

[email protected]

Схожі матеріали
Діяльність