Контраст
Шрифт

У Нацполіції стартувала програма навчання слідчих за сучасними стандартами (ФОТО, ВІДЕО)

clock
05.09.2016 12:29

125 слідчих з Києва та області, які пройшли переатестацію, розпочали навчання за сучасними стандартами. В подальшому тренінги пройдуть у Одесі, Сумах, Миколаєві, Рівному, Луцьку, Хмельницькому, Вінниці, Тернополі. Про це сьогодні повідомила Голова Нацполіції України Хатія Деканоідзе.

На заході також були присутні голова офісу Ради Європи в Україні Мартен Енберг та представники проекту ICTAP, за підтримки яких розроблялась і проваджувалась тренінгові програма.

Підвищення кваліфікації відбуватиметься на базі вишів системи МВС за абсолютно новою системою. До навчального процесу буде залучено адвокатів, суддів та представників правозахисних організацій. Крім того, аби програма мала максимально практичний характер, свій досвід слухачам передаватимуть досвідчені слідчі.

«Важливо, аби вся правоохоронна система була направлена на боротьбу проти криміналу. Я хочу побачити новий підхід, нові однакові правила для всіх»,- наголосила Хатія Деканоідзе.

Організатори тренінгів виділили три основні мети, яких мають досягти слухачі у процесі навчання. Перша – захист і забезпечення невід’ємних прав та інтересів всіх учасників кримінальних проваджень, незалежно від національності, статі, етнічної приналежності чи інших ознак. Друга мета – навчити слідчих встановлювати ефективну взаємодію і комунікацію з громадськістю для партнерської роботи в ході розслідувань. Третя задача тренінгів – навчити слухачів взаємодіяти з оперативними підрозділами на початковому етапі розслідування тяжких і особливо тяжких злочинів.

Досягнення цих цілей не лише забезпечить ефективність роботи слідчих органів поліції, але й дасть можливість викорінити корупційні складові за рахунок високої професійної мотивації.

«Для роботи слідчих на благо людей потрібно створити нові стандарти, нову мотивацію», – повідомила Хатія Деканоідзе.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність