У Нацгвардії запроваджують європейську практику з охорони громадського порядку (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.10.2017 07:10

За результатами реалізації проекту «Підтримка розвитку Національної гвардії України» розроблений план впровадження сучасної європейської тактики з охорони громадського порядку. Про це вчора, 26 жовтня, повідомив заступник командувача НГУ Валерій Бондар під час церемонії закриття спільного з Жандармерією Румунії проекту.

«Цей проект, який ми зараз завершуємо, має велике значення для виконання завдань із забезпечення громадської безпеки відповідно до європейських практик і тактик. Ми не лише теоретично вивчали досвід Жандармерії Румунії, але й практично взяли участь у низці заходів», ‑ сказав він.

Своєю чергою, тимчасово Повірений у справах Посольства Румунії в Україні Георге Ангель зазначив, що безпека країни не полягає лише в її захисті від зовнішніх викликів. Він переконаний, що країна, яка має танки, підводні човни та літаки ‑ не означає, що вона знаходиться у повній безпеці.

«Вони захищають від зовнішніх впливів, але дуже важливо мати безпеку всередині країни. І тут Національна гвардія України має дуже важливу роль. Тому що сильна внутрішня безпека робить країну сильнішою. А сильна Україна ‑ краща відповідь агресії», ‑ підкреслив Георге Ангель.

У рамках реалізації проекту «Підтримка розвитку Національної гвардії України» було створено перший гірсько-патрульний підрозділ НГУ, який дислокується в Івано-Франківську. Шестеро інструкторів Нацгвардії пройшли навчання в центрі гірської підготовки Жандармерії Румунії.

Започатковано також співробітництво між школою підготовки військовослужбовців за контрактом Жандармерії Румунії і навчальним центром НГУ в Золочеві.

Нагадаємо, спільний проект Жандармерії Румунії і Національної гвардії України стартував у вересні 2016 року. Проект складався із трьох компонентів – «Охорона громадського порядку», «Гірська підготовка» та «Професійна підготовка». Кожний компонент передбачав серію спільних теоретичних та практичних заходів, що проходили як в Україні, так і в Румунії.

За матеріалам прес-служби НГУ

Схожі матеріали