"Вогонь на ураження!" — артилеристи з Одеси у новій серії "Герої"

clock
03.09.2024 12:00

Наші наступні Герої – «Туман» і «Калина» – мужні воїни-артилеристи з 11-ї бригади імені Михайла Грушевського Національної гвардії України. Хлопці працюють на одному з південних напрямків. Влучно б’ють ворога з його ж зброї, використовують трофейну 152 мм гаубицю «Мсту-Б». 

«Я колись був звичайним охоронцем, а тепер став командиром гармати. Став артилеристом. Прийшов підготовку, обучився цьому і дуже вдало відпрацьовуємо по загарбникам» – розповідає про себе 33-річний сержант, уродженець Одещини із позивним «Калина».

Його колега – старший офіцер 2-ї батареї артилерійського дивізіону теж потрапив до війська з цивільного життя. Ще кілька років тому був успішним спортсменом-інструктором із сноубордингу в Карпатах. Коли розпочалася повномасштабна війна «Туман» не роздумуючи відправився захищати рідну Одесу. 

«Ми тут всі добровольці. Хтось 24-го лютого став до війська, хтось  трішки пізніше. Але всі ми прийшли працювати, бити ворога. І коли отримали можливість перейти до бойового підрозділу, то так і зробили. Наше теперішнє завдання на передньому краю – подавляти і знищувати окупантів» – говорить про свій шлях воїна одесит «Туман». 

У повсякденному житті хлопці дуже скромні і небагатослівні. Втім дуже позитивні і налаштовані рішуче. Про їх бойовий шлях, мотивацію та віру в Перемогу – в нашому наступному відео. 

Департамент комунікації МВС України     

Схожі матеріали