У Нацгвардії України розробляють проект відкритої угоди про співпрацю зі Збройними силами Канади (ФОТО)

clock
27.10.2017 15:25

У Національній гвардії розпочався процес створення Технічної угоди між МВС України та Департаментом національної оборони і Збройних сил Канади щодо проведення заходів військової підготовки Збройними силами Канади та надання підтримки державі, що приймає спільно з групою Об’єднаного оперативного командування Збройних сил Канади. Головні засади документу, сфери відповідальності розробників, робочий процес створення проекту, терміни для втілення ідей на папір обговорювалися сьогодні, 27 жовтня, під час зустрічі з представниками Збройних сил Канади та Посольства Канади в Україні.

В обговоренні, що проходило в Головному управлінні НГУ, канадську сторону представляли аташе з питань оборони Посольства Канади в Україні полковник Брайан Ірвін та представники Командування загальновійськових операцій Міністерства національної оборони та Збройних сил Канади – радник з політичних питань Річард Дж. Дік, експерт з контрактів управління логістики майор Даррен Дафф; радник з юридичних питань майор Рік Енг.

Начальник управління міжнародного співробітництва НГУ полковник Володимир Грабчак зазначив, що угода буде обширною і на її основі зможе розвиватися співпраця у різних галузях. Він подякував канадським представникам за такий рівень довіри й висловив упевненість у тому, що ця співпраця буде плідною для обох сторін.

Знаково, що цей договір буде відкритим: не матиме терміну закінчення, доки одна зі сторін не вирішить його розірвати.

Прес-служба Національної гвардії України

Схожі матеріали