У Міжнародному центрі Нацгвардії відбувся базовий курс підготовки снайперів

clock
01.03.2021 15:29

У Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій, що на Київщині, вручили дипломи та сертифікати про проходження підготовки на спеціальних курсах снайперів (UAR-10).

Гвардійці під час проходження спеціального курсу навчання базового рівня отримали теоретичні знання із снайпінгу, тактичної, інженерної, психологічної підготовки та удосконалили практичні навички щодо ведення вогню по різноманітних цілях і вмілого його корегування.

Головну увагу інструкторами Навчального-бойового центру було приділено освоєнню напівавтоматичної снайперської гвинтівки українського виробництва UAR-10 та саме практичним вправам стрільб з неї по спеціальним мішеням.

«Ми дали вам основну базу знань для здійснення стрільби на далекі відстані та навчили попадати в ціль. Але, щоб стати справжнім снайпером вам необхідно розвивати та удосконалювати свої навички. Не кожен із вас сьогодні отримує диплом. Навчання було жорстким, адже ми готуємо вас до виконання службових завдань в бойових умовах», – зазначив під час вручення сертифікатів про проходження курсу начальник Навчального-бойового центру підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру полковник Костянтин Корніцкий.

До проведення спеціального курсу підготовки снайперів були також задіяні інструктори зі снайпінгу з інших підрозділів спецпризначення Нацгвардії. У ході навчань інструктори обмінювались досвідом та виробили одноманітність у підходах щодо підготовки спецпризначенців.

«Професія снайпер дуже важлива, адже там, де він «працює», немає втрат. На цьому курсі я отримав дуже великий досвід – це багаж знань зі снайпінгу, якому вчать у Навчально-бойовому центрі. Дуже вдячний інструкторам за те, що ми особисто, як фахівці рухаємося вперед та через деякий час свій досвід будемо передавати своїм побратимам», – сказав на завершенні урочистостей один із учасників курсу..

Доречно сказати, що впродовж курсу за діями інструкторів та спецпризначенців спостерігали представники операції «UNIFIER» Збройних сил Канади в Україні, які вивчали систему навчання і оцінювання підготовки снайперів та надавали дорадчу допомогу.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ    

 

 

Схожі матеріали