Контраст
Шрифт

У Маріуполі викрито «конверт», через який щомісяця «відмивали» по 10 мільйонів гривень (ФОТО)

clock
23.06.2016 07:37

Під час санкціонованих обшуків оперативники Управління захисту економіки вилучили 1,5 мільйона гривень, майже 3 тисячі доларів США, 500 Євро та десятки печаток фіктивних підприємств.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Донецькій області ДЗЕ Нацполіції викрили посадових осіб бюджетних установ і комунальних підприємств у привласненні  бюджетних коштів на сумі понад 1 мільйон гривень при проведенні закупівель товарів та послуг.

За даним фактом Маріупольською місцевою прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили незаконний бухгалтерський розрахунковий центр. Зазначена організація, з метою мінімізації доходів, оформлювала підприємствам фіктивні бухгалтерські та податкові документи для проведення безтоварних операцій. В подальшому через рахунки підконтрольних товариств та фізичних осіб-підприємців знімалась готівка.

Щомісячний обіг коштів вказаного центру складав понад 10 мільйонів гривень.

На підставі ухвал суду працівники УЗЕ та прокуратури провели обшуки в офісних приміщеннях та місцях мешкання учасників конвертаційного центру. Вилучено понад 60 печаток фіктивних підприємств, фінансово-господарська документація, чорнові записи, комп’ютерна техніка, 1,5 мільйона гривень, майже 3 тисячі доларів США, 500 Євро, а також банківські картки та чекові книжки для отримання готівки.

На даний час вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтями 205 (Фіктивне підприємство) та 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Проводяться заходи щодо встановлення осіб, які також можуть бути причетні до скоєння даного правопорушення.

 

Департамент захисту економіки
Національної поліції України
[email protected]
тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали
Діяльність