У МВС відбулася експертна зустріч з питань гендерної рівності (ФОТО)

clock
30.03.2017 14:10

У зустрічі, яка відбулася сьогодні, 30 березня, взяли участь заступник міністра внутрішніх справ з євроінтеграції Анастасія Дєєва, представники Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, Національної гвардії, Управління забезпечення прав людини НПУ, Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM), програми «ООН-Жінки», інших громадських та міжнародних ініціатив.

Метою зустрічі було обговорення питань щодо можливості інтегрування принципу забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків в реформу правоохоронної системи. Зокрема, її учасники обговорили необхідність впровадження гендерно-чутливого підходу в роботі правоохоронних органів – забезпечення справедливого ставлення до співробітників обох статей.

«Я сподіваюся, що ми дійсно зможемо впроваджувати цей підхід не просто теоретично, а й практично. Надзвичайно важливим і необхідним є чітке розуміння нагальності проблеми не лише міністерством, а й керівниками всіх органів, які ним координуються», – наголосила заступниця Глави МВС.

Нагадаємо, що нещодавно МВС презентувало поліцейську мережу протидії домашньому насильству. Головною інновацією якої є залучення жінок до мобільних груп. Таким чином міністерство сприяє подальшій інтеграції жінок у правоохоронну систему.

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали