У МВС розпочала роботу міжвідомча група з імплементації резолюції РБ ООН «Жінки, мир, безпека» (ФОТО)

clock
30.01.2017 12:37

До новоствореної групи увійшли представники держорганів влади, насамперед ЦОВВ, діяльність яких координує міністр внутрішніх справ, громадських організацій. Долучатимуться до роботи і міжнародні партнери: офіс зв’язку НАТО, ОБСЄ, Консультативна місія ЄС в Україні та інші.

Сьогодні, 30 січня, за головування заступника міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасії Дєєвої відбулося перше засідання Міжвідомчої робочої групи МВС України з імплементації резолюції Ради Безпеки ООН №1325 «Жінки, мир, безпека».

За словами Анастасії Дєєвої, група має стати потужною комунікаційною платформою для обговорення й пошуку шляхів вирішення гендерних питань.

Перше засідання групи було присвячено розробці плану дій МВС України у межах Національного плану з виконання резолюції РБ ООН №1325 на 2017-2020 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України. Зокрема план охоплюватиме запровадження гендерного підходу в реформі правоохоронної системи, миротворчу та мирозахисну діяльність, запобігання конфліктам і насильству та захист жінок, що постраждали від них.

Учасники заходу схвалили створення підгруп, які працюватимуть за вузькими напрямами. Заступник міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва повідомила, що задля ефективної роботи до основного складу Міжвідомчої групи долучатиметься ширше коло експертів, зокрема й міжнародних.

«Попереду детальне планування, глибоке соціологічне дослідження, перегляд законодавства, зміни до системи освіти, практичні пілотні проекти, налагодження комунікацій та постійний моніторинг», – підкреслила Анастасія Дєєва, подякувала всім учасникам групи за підтримку та ініціативу й побажала плідної роботи.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали