У МВС обговорили підготовку до проведення довиборів у Верховну Раду (ФОТО, ВІДЕО)

clock
13.07.2016 18:35

Відеоселекторна нарада під головуванням заступника глави МВС України Сергія Ярового відбулася сьогодні, 13 липня. На ній йшлося про кількість виявлених порушень виборчого процесу, а також про сили правоохоронців, які забезпечуватимуть охорону дільниць, і алгоритм їхніх дій.

У нараді взяли участь глава Національної поліції Хатія Деканоідзе, командувач Національної гвардії Юрій Аллеров, очільник Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, керівники структурних та територіальних підрозділів Нацполіції.

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий наголосив на трьох етапах підготовки правоохоронців до проведення виборчого процесу.

«Це – завезення бюлетенів на виборчі дільниці і їх охорона, забезпечення публічної безпеки під час виборів, а також вивезення виборчої документації з дільниць після завершення голосування», – підкреслив він.
Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе зазначила, що планує детально заслухати питання щодо кількості правопорушень, виявлених під час процесу довиборів.

«Хочу детально заслухати по двох напрямках: скільки у нас відкрито справ, які правопорушення в нас до цього були, чого ви очікуєте і яких заходів ми повинні вжити, аби до поліції не було питань», – підкреслила Хатія Деканоідзе.
Начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич повідомив, що вибори пройдуть на 1142 виборчих дільницях. Вони розташовані на території семи областей: Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської, Луганської, Херсонської та Чернігівської. У виборах візьмуть участь понад мільйон громадян.

За його словами, за період передвиборчої кампанії – з 19 травня – у поліції зареєстровано 216 повідомлень про події, пов’язані з виборчим процесом. Половина з них – це порушення порядку ведення агітації та спроби підкупу виборців.
Також Ігор Бабич повідомив, що виборчі дільниці охоронятимуть понад 3,4 тисячі правоохоронців: 2,4 тисячі поліцейських, 500 працівників ДСНС і 500 членів громадських формувань. Також передбачено створення додаткових слідчо-оперативних і вибухотехнічних груп, залучення кінологів. Крім того, у день голосування населені пункти патрулюватиме ще тисяча працівників правоохоронних органів.

Для реагування на ситуації, які можуть виникати під час виборчого процесу, створюється необхідний резерв з бійців підрозділів поліції особливого призначення і військовослужбовців Нацгвардії. Для відстеження ситуації навколо довиборів у територіальних підрозділах Національної поліції працюватимуть оперативні штаби.
Сергій Яровий зазначив, що правоохоронці повинні діяти за алгоритмом, розробленим під час командно-штабних навчань. Вони відбулися у жовтні минулого року на Вінничині, напередодні місцевих виборів.

Департамент комунікації
Національної поліції України
Схожі матеріали