У Львові вшанували нацгвардійців, які загинули під Дебальцевим

clock
10.02.2017 12:08

У Гарнізонному храмі Петра і Павла відбулось поминальне богослужіння за Героями України, які загинули в 2015 році під Дебальцевим. Родичі, службовці прийшли пом’янути резервістів окремої медичної роти імені Пирогова Національної Гвардії України: солдатів резерву Дмитра Лагунова, Василя Задорожного, Максима Овчарука та капітана медичної служби Тараса Кончевича, начальника медичного пункту 8 батальйону 2 Галицької бригади Національної гвардії України.

Під час поминального богослужіння отець Тарас наголосив, що пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях. Після поминальної панахиди на кладовищі отець Тарас звернувся до родичів загиблих: «Ви завжди можете прийти до нашого храму по допомогу».

9 лютого 2015 року солдати резерву Дмитро Лагунов, Василь Задорожний та Максим Овчарук з Артемівська виїхали по допомогу пораненим в Дебальцеве військовослужбовцям. Медичний БТР, в якому знаходився капітан медичної служби Тарас Кончевич їхав слідом. Біля села Логвинове машина в якій знаходились резервісти підірвалась на фугасі. Нажаль під обстріл попав і Тарас Кончевич.

«Вони загинули рятуючи життя інших військовослужбовців. Це героїчний вчинок. Наша держава втратила кращих своїх синів. Саме на таких вчинках виховується молоде покоління», - сказав заступник командира військової частини 3002 Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Олександр Задворний.

На Личаківському цвинтарі родичі та службовці поклали квіти та запалили лампадки на могилах загиблих.

Прес-служба НГ України

Схожі матеріали