Контраст
Шрифт

У Києві відкрито Меморіал пам’яті бійців Нацгвардії, які героїчно загинули, захищаючи Україну (ФОТО, ВІДЕО)

clock
22.08.2016 11:14

Сьогодні, 22 серпня, на території військової частини 3066 Національної гвардії України відбулося урочисте відкриття Меморіалу пам’яті військовослужбовців Національної гвардії України, загиблих під час проведення АТО. У заході брали участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков,  командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров, представники міських та обласних органів влади.

На монументі висічено прізвища 107 військовослужбовців Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, які віддали свої життя, відстоюючи цілісність та недоторканість нашої держави на сході країни. Серед них – бійці батальйонів «Донбас», ім. генерала Кульчицького та четверо нацгвардійців частини 3027, які загинули під час трагічних подій під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

 «З цього плацу ми проводжали наших хлопців та зустрічали.  Ми не маємо права забути їхній подвиг і повинні зробити усе можливе, щоб перемогти у цій війні, по суті, за Незалежність України»,  –  сказав Арсен Аваков.

Пам'ять своїх загиблих побратимів присутні вшанували хвилиною мовчання. Потім посадовці звернулися до бойових товаришів та членів сімей гвардійців зі словами пошани та вдячності героям. Після цього відбулося урочисте покладання квітів до меморіалу.

«В ті дні, коли наша держава стала на порозі війни і миру, ці вояки прийняли для себе рішення: ми, сини свого народу, зі зброєю в руках будемо відстоювати до останньої каплі крові незалежність нашої країни!», – наголосив Юрій Аллеров.

Також священнослужителі УПЦ Київського патріархату провели молебень, на якому відслужили панахиду за загиблими гвардійцями. На честь полеглих героїв військовослужбовці військової частини 3066 Нацгвардії пройшли урочистим маршем.

 Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність