У Києві стартував набір кандидатів на посади слідчих і дільничних (ФОТО, ВІДЕО)

clock
13.07.2016 13:20

До столичної поліції планують набрати 220 поліцейських. Про це на спільному брифінгу повідомили міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе та начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Набір кандидатів на безстрокову службу на вакансії відбуватиметься у відділи та відділення поліції Києва. Вже зараз кандидати можуть подавати свої анкети в режимі он-лайн. Форма для заповнення знаходиться на офіційному веб-сайті столичних поліцейських.

Учасники брифінгу зазначили, що поки набір анкет триватиме з 13 липня до 11 серпня 2016 року. Загалом у столичному главку поліції планують набрати 220 поліцейських. Із них слідчих – 130 вакансій, дільничних офіцерів – 90.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що сьогодні розпочинається оновлення і формування штату київської поліції з урахуванням останніх вимог Закону України «Про Національну поліцію».

«Дуже важливо зрозуміти, що якість нової поліції – це якість тих кадрів, які нам вдасться залучити на конкурсах з урахуванням піднятої планки вимог. Виходячи з цього, ми весь час удосконалюємо наші тести, підходи і змінюємо алгоритми, аби отримати максимально високу якість професіоналізму наших офіцерів», – підкреслив Арсен Аваков.

За словами глави Національної поліції Хатії Деканоідзе, в подальшому набір планують зробити постійним. Вона нагадала, що зараз вже завершилася подібна процедура набору кандидатів на вакансії дільничних офіцерів і слідчих до поліції Київської області. Вся інформація стосовно претендентів передається до поліцейських комісій, які її ретельно перевіряють.

«Тож не думайте, що все пущено на самоплив», – підкреслила Хатія Деканоідзе, відповідаючи на питання журналістів щодо потрапляння колишніх міліціонерів до числа претендентів на службу в поліцію.

Тим часом начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліцейська комісія Києва вчора провела своє перше засідання.

фото Андрія Новицького

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали