У Харкові розпочато відбір кандидатів у підрозділ "КОРД" (ФОТО)

clock
12.01.2016 14:38

Для участі в конкурсі подали заявки 460 чоловік. В основному це представники добровольчих батальйонів, бійці спецбатальйонов поліції особливого призначення та інших підрозділів, чиї навички дозволяють на високому рівні продемонструвати високий рівень фізичної підготовки, витривалості, психологічної стійкості.

Відбір кандидатів розпочався 11 січня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Претенденти на службу в підрозділ мали за визначений нормативами час подолати дистанцію, здати підтягування на перекладині і так звані тести Купера - ряд вправ, розроблених американським лікарем в 1968 році для армії США, які визначають рівень фізпідготовки.

- Під час відбору за результатами уважно стежать інструктори, які вже пройшли навчання у кращих фахівців із США, - розповів начальник відділу організації діяльності Департаменту «КОРД» Іван Худоба. - Ті претенденти, які за своїми показниками відмінно впорався із завданням, повинні будуть продемонструвати вогневу підготовку. Після чого їх чекають психологічні тести, п'ятиденний курс виживання і перевірка на поліграфі.

Кандидатів, які пройдуть відбір, розподілять за трьома групами – А, Б, С. До першої групи увійдуть безпосередньо бійці штурмового взводу, працівники другої групи здійснюватимуть фізичну охорону, третьої - охорону громадського порядку.

Перед тим, як приступити до виконання завдань, бійці будуть протягом двох місяців проходити базовий курс навчання під керівництвом інструкторів.

 

ВК ГУНП

в Харківській області

Схожі матеріали