У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск курсантів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
18.06.2016 10:31

В урочистостях взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ, адміністрації області та регіонального представництва консультативної місії Європейського Союзу.

Цього року університет закінчили 150 курсантів факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства та превентивної діяльності, одинадцять з яких отримали диплом з відзнакою. Протягом навчання вони наполегливо оволодівали знаннями, несли службу в добових нарядах, залучалися до охорони публічного порядку та безпеки, проходили навчальну практику в підрозділах, стажувалися на посадах, брали активну участь у громадському житті.

В числі випускників – стипендіати академічної стипендії Кабінету Міністрів України, переможці Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Правознавство», лідери курсантського самоврядування та переможці військово-спортивних змагань.

У день випуску молодих офіцерів поліції також прийшли привітати кадети поліції та вихованці ліцею «Правоохоронець». Слід зазначити, що Харків став першим в Україні містом, в якому в 1995 році було створено навчальний заклад для дітей-сиріт та дітей правоохоронців, які загинули чи отримали каліцтва під час виконання службових обов’язків. Сьогодні в ліцеї навчається 120 вихованців, більшість з яких мріють навчатися і служити під Прапором Харківського національного університету внутрішніх справ.

У 2016 році, вперше в Україні, у Харкові стартував новий проект – підготовки кадетів поліції. 34 молодших кадети та 20 старших проходять підготовку на базі університету. І хоча вони ще зовсім юні, але вже мріють про лейтенантські погони. Наступність поколінь – від кадета до генерала – це основоположний принцип діяльності Харківського національного університету внутрішніх справ у вихованні нового покоління правоохоронців.

Департамент комунікації МВС України

за матеріалами прес-служби ХНУВС

Схожі матеріали