У День Гідності та Свободи в Україні пройде майже 400 масових заходів

clock
20.11.2016 23:33

Участь у них візьмуть близько 66 тисяч осіб. Публічну безпеку забезпечуватимуть майже 18 тисяч правоохоронців. Частину вулиць Києва перекриють з 6:30 годин.

Сьогодні, 21 листопада, в усіх регіонах України пройде близько 380 масових заходів. Аби уникнути будь-яких провокацій і загроз життю та здоров’ю всіх учасників акцій, підрозділи Національної поліції та Національної гвардії вже працюють у посиленому режимі.

Для забезпечення публічного порядку буде залучено майже 15 тисяч поліцейських та 3 тисячі нацгвардійців.

Посилені наряди поліції нестимуть службу не лише у місцях проведення заходів, але й на прилеглих до них територіях, станціях київського метрополітену, зупинках громадського транспорту тощо.

За наявною інформацією, участь у заходах у Києві планують взяти понад 11 тисяч осіб. 21 листопада з 6:30 буде перекритий рух на таких вулицях:

- частина вул. Хрещатик: від вул. Б. Хмельницького до пл. Європейської;

- вул. Інститутська: від вул. Садової до Майдану Незалежності;

- вул. Архітектора Городецького;

- вул. Б. Грінченка.

Поліція звертається до всіх учасників масових заходів із проханням поставитися з розумінням до роботи правоохоронців, не створювати конфліктних ситуацій, а також заздалегідь планувати свій маршрут з урахуванням перекритих ділянок вулиць.

«Вже задіяно близько шести тисяч правоохоронців. Посилені групи кінологічної та вибухотехнічної служби. Проводиться поверхнева перевірка. У центральній частині міста створено 12 перевірочних пунктів, де також задіяні кінологи, поліція, металодетектори. Також ми перевіряємо автотранспорт, щоб уникнути провокацій і надати можливість всім бажаючим мирним шляхом провести цей день», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, підкресливши, що поліція тісно співпрацює з СБУ та вже розроблено досить ефективні плани з протидії та запобігання надзвичайних подій.

Станом на 11:08 на вул. Хрещатик між будівлями Центрального універмагу та КМДА правоохоронці зупинили для перевірки чоловіка, у якого був невідомий чорний предмет. Патрульні поліції огородили місце події. Ближче ніж на 50 метрів громадянам не дозволяють підходити.

Працює вибухотехнічна служба.

Станом на 11:44 правоохоронці закінчили перевірку: як передбачено інструкціями, невідомий предмет знешкодили за допомогою спеціального робота. Зміст сумки перехожого не становить загрози.

Станом на 12:40 жодних вибухів у столиці не зафіксовано.

 

Департамент комунікації Національної поліції України, 

відділ комунікації поліції Києва

Схожі матеріали