У Авдіївці рятувальники потрапили під обстріл: один з них загинув, один – поранений (ФОТО)

clock
03.02.2017 06:02

Учора, 2 лютого, о 21:05 був обстріляний район загальноосвітньої школи № 2 та стадіон «Хімік» у Авдіївці, де розгорнутий пункт життєзабезпечення ГУ ДСНС у Донецькій області. Під обстріл потрапив автомобіль ГУ ДСНС у Донецькій області.

Унаслідок обстрілу загинув водій аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Донецькій області Горбань Сергій.

Осколкове поранення в живіт отримав начальник державного пожежно-рятувального загону № 15 міста Авдіївки підполковник служби цивільного захисту Дмитро Тритейкін. Він доправлений до Авдіївської міської лікарні, де прооперований.

Як повідомив голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, операція тривала 3,5 години. Вночі Дмитра Тритейкіна перевезли до реанімаційного відділення військового шпиталю у місті Покровську Донецької області.

«Наш підполковник Дмитро Третейкін живий. Стан тяжкий. Сьогодні планується із залученням санавіації доставити його в госпіталь Дніпра», – повідомляє очільник ДСНС.

Оперативна інформація щодо ситуації в Авдіївці станом на 7:00 3 лютого.Вырезать

З міста евакуйовані 200 осіб, 95 з них – дітей.

Функціонує пункт життєзабезпечення (сім наметів від ДСНС, один – від благодійної організації), 3 стаціонарних пункти обігріву, до яких звернулось понад 8,1 тисяч осіб. Харчування забезпечують три польові кухні. Температура повітря навколишнього середовища становить 7° морозу.

Працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, налагоджена взаємодія служб. Ситуація на контролі ДСНС. Діє цілодобова гаряча лінія за номером «101», а також контактні телефони Штабу з ліквідації надзвичайної ситуацій: (095) 215-10-03 та (06236) 3-15-44.

За матеріалами прес-служби ДСНС України

Схожі матеріали