У 16-ти військових частинах України новобранці присягають на вірність українському народові

clock
26.12.2020 12:09

Сьогодні у 16 військових частинах Національної гвардії понад 700 молодих новобранців поклялися служити, захищати та бути вірними народові України.

Протягом чотирьох тижнів новоспечені гвардійці навчалися основ військової справи – знайомилися зі зброєю, вивчали тактику, навчалися орієнтуватися на місцевості та опановували тонкощі інженерної підготовки.

Зі зброєю в руках військовослужбовці строкової служби та військовослужбовці за контрактом присягають бути чесними, вірними і відданими воїнами, сумлінно та наполегливо виконувати свої обов’язки та завжди бути готовими стати на захист рідної країни. Це особлива подія, яка закарбовується у пам’ять кожного через місце проведення, людей, які беруть участь, емоції, що переживають в той момент.

«Це було дуже хвилююче. Для мене, як для солдата строкової служби, прийняття Військової присяги є новим етапом у житті, новою його сторінкою. Присягнувши на вірність Батьківщині, ми стали повноправними військовослужбовцями, захисниками своїх сімей, своїх близьких, які чекають на нас вдома!» – поділився солдат Богдан Іщук.

По завершенню ритуалу складання військової присяги військові капелани освятили молодих воїнів. Командири частин, після привітання молодих гвардійців з прийняттям військової присяги, побажали воїнам з гідністю носити почесне звання військовослужбовця Національної гвардії України.

«Прийняття військової присяги - завжди визначна та хвилююча подія для кожного військовослужбовця. Тепер ви частина нашої великої гвардійської родини. На вас покладена велика відповідальність – стояти на захисті інтересів нашої держави, її цілісності та незалежності. Упевнений, це завдання вам до снаги» - зазначив командир військової частини 3051 Національної гвардії України підполковник Євген Казанцев.

У зв’язку з поширенням в Україні вірусної інфекції COVID-19 та забороною на проведення масових заходів, цього року ритуал складання Військової присяги уже вчетверте відбувається  без відвідувачів та з дотриманням усіх карантинних вимог. А рідні та близькі цих уже без п’яти хвилин повноцінних військових можуть побачити  важливу подію у форматі онлайн.

НГУ 

 

Схожі матеріали