Туреччина готова надати підтримку у реформуванні МВС (ФОТО)

clock
23.05.2016 12:53

Про це сьогодні, 23 травня, під час зустрічі із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель. У зустрічі також взяла участь глава Нацполіції України Хатія Деканоідзе.

Зокрема, за словами Посла, уряд Туреччини має намір надати допомогу для потреб Національної поліції України, а також сприяти активній взаємодії у правоохоронній сфері.

Арсен Аваков відзначив, що важливою складовою двостороннього безпекового співробітництва повинна стати глибока співпраця правоохоронних органів обох держав у сфері цивільної безпеки та боротьби зі злочинністю. Міністр відзначив активізацію українсько-турецьких відносин і подякував турецькій стороні за чітку позицію та підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

«Я переконаний, що для ефективної боротьби із тероризмом і транскордонною злочинністю потрібна консолідація дій, особливо держав-сусідів», - зазначив очільник міністерства. 
У свою чергу, глава Нацполіції Хатія Деканоідзе відзначила активну підтримку турецькою стороною процесу реформування правоохоронних органів України. 
«Я вдячна Генеральному директорату з безпеки Турецької Республіки за згоду прийняти у червні близько тисячі представників патрульної поліції України для проходження короткотермінових курсів», - зазначила глава відомства.

За її словами, українські поліцейські пройдуть стажування на базі департаменту охорони, департаменту громадської безпеки, академії боротьби із тероризмом, академії боротьби із наркотиками та організованою злочинністю, а також поліцейської академії Туреччини.

Нагадаємо, нещодавно заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич зустрівся з керівництвом Національної поліції Турецької Республіки. На зустрічах йшлося про обмін досвідом та співпрацю правоохоронних відомств двох країн.

 

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали