Свято Водохреща пройшло в Україні без надзвичайних подій на водоймах

clock
20.01.2021 08:22

Для того, аби уникнути надзвичайних подій, вчора у кожному регіоні були визначені офіційні місця, де можна було скупатися під наглядом рятувальників, водолазів ДСНС та медиків.

Загалом, на водоймах країни було встановлено понад 600 рятувальних постів із засобами порятунку людей на воді. Цього дня на водних об'єктах від ДСНС чергувало понад 2 тисячі рятувальників та 375 одиниць техніки.

Зокрема, на водоймах Луганської області чергували 133 рятувальника та 22 одиниці спеціальної техніки. Безпеку під час релігійного свята на Харківщині забезпечували 18 постів (з них 10 у м. Харкові), 11 одиниць рятувальної техніки та 50 чоловік особового складу ДСНС. У місті Києві функціокував 21 рятувальний пост на яких знаходились від Головного управління 80 рятувальників та 10 спеціальних автомобілів, забезпечені усім необхідним для порятунку на воді та убезпечення вірян від переохолодження.

У Запорізькій області Водохреще забезпечували від органів місцевої влади та підрозділів Служби порятунку 128 чоловік особового складу, з них - 104 рятувальники, 25 одиниць техніки та 9 плавзазасобів підрозділів ДСНС області, 8 плавзасобів комунальних водолазних служб Запоріжжя і Бердянську. У Київській області на 27 рятувальних постах чергували 136 рятувальників та 23 одиниць техніки, з них від ДСНС 99 осіб та 18 одиниць техніки.

Крім того, напередодні заходів було організовано проведення роз’яснювальної роботи щодо правил поведінки на кризі та надання допомоги постраждалим, а з підпорядкованим особовим складом підрозділів проведено додаткові заняття, інструктажі щодо дотримання правил безпеки на воді та порядку дій рятувальників у разі виникнення небезпечних подій у місцях проведення вищезазначених заходів.

Загалом, надзвичайних подій, пов'язаних із святкуванням в Україні свята Водохреща не сталося.

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали