Столична поліція припинила діяльність злочинної групи посадових осіб ПАТ «Банк Михайлівський», які завдали державі близько 1,5 мільярда гривень збитків (ФОТО)

clock
12.08.2016 12:21

Зловмисники, використавши кілька товариств з обмеженою відповідальністю, вивели активи банку та довели його до неплатоспроможності.

У межах кримінального провадження, досудове розслідування у якому здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві, сьогодні проводиться низка оперативних (слідчих) дій із метою документування злочинної діяльності вказаних службових осіб.

Зокрема за підтримки КОРДу тривають 25 обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях, банківській установі та у транспортних засобах. На цей час столичні поліцейські уже вилучили понад кілограм золота, велику кількість готівки у доларах США, елітні авто та приховану документацію.

«Одного з фігурантів уже затримали, вирішується питання про затримання інших осіб на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Встановлено, що у результаті незаконних дій службових осіб ПАТ «Банк Михайлівський» фінансову установу віднесли до категорії неплатоспроможних, що завдало великої матеріальної шкоди державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 218-1 (Доведення банку до неплатоспроможності) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Під час слідства правоохоронці звертатимуться до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучені кошти та майно з метою відшкодування завданих збитків.


Відділ комунікації поліції Києва

 

Схожі матеріали