Контраст
Шрифт

Слідчі поліції затримали керівника столичної фірми-забудовника (ФОТО, ВІДЕО)

clock
15.07.2016 13:22

Анатолію Войцехівському інкримінують самовільне захоплення земельних ділянок та самовільне будівництво на них. Загалом йдеться про скоєння злочинів, передбачених 11 статтями Кримінального кодексу України. Самому ж А. Войцехівському інкримінують кримінальні правопорушення, передбачені трьома статтями КК.

Слідчими Головного слідчого України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому у листопаді 2012 році.

Кримінальне провадження відкрите за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3,4 ст. 356 (Самоправство), ст. 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ч. 1  ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна), ч.1,2 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч.1, 2 ст. 382 (Невиконання судового рішення), ч.1 ст.364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом), ч.1 ст.212 (Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) та ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Слідчі встановили, що впродовж 2012-2014 років службові особи групи будівельних компаній під керівництвом А. Войцехівського, діючи за попередньою змовою як група осіб, самовільно, всупереч установленому порядку, на території міста Києва зайняли42 земельні ділянки і незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових та офісно-торгово-житлових комплексів «Мозаїка», «Перлина Троєщини», «Науковий», «Східна Брама», «Синьоозерний», «Олімпійське містечко», «Панорамне містечко», «Панорамний» та ін.

Наразі кримінальне провадження об′єднано з 58 іншими кримінальними провадженнями, які розслідувалися слідчими підрозділами міста Києва. В його рамках розслідуються обставини самовільного захоплення 42 земельних ділянок та самовільного будівництва на них.

Внаслідок злочинних дій підозрюваного та інших співучасників, територіальній громаді міста Києва, а також Державі  завдано збитків в особливо великих розмірах. Загальна сума збитків становить понад 14,7 мільйона гривень.

Київською міською радою в кримінальному провадженні заявлено цивільний позов на суму понад 1,2 мільйона гривень – за самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництва на ній.

У провадженні накладено арешти на 17 земельних ділянок на території м. Києва, а також на 15 завершених та незавершених будівництв (12 з них – із забороною будівництва). Також накладено арешт на 94 об’єкта нерухомості, що належать А.  Войцехівському. Крім того, арештовані кошти, що знаходяться на рахунках ТОВ «Континентбуд».

За вказівкою Генеральної прокуратури України Войцехівський А.П. затриманий в порядку ст.208 КПК України, та йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст. 212 і ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), частинами 2 і 4 ст.197-1, а також за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.

 

Головне слідче управління

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність