Ситуація на станції Кривий Торець контрольована правоохоронцями (ФОТО, ВІДЕО)

clock
14.03.2017 12:13

Станом на день 14 березня всі затримані у ході контрдиверсійних заходів 13 березня перевірені та відпущені. На станції Кривий Торець наразі працюють правоохоронці за повідомленням про розкрадання вантажу та комплектуючих з потягу, який був захоплений блокувальниками з лютого 2017 року.

13 березня співробітниками ГУНП в Донецькій області у рамках контрдиверсійних заходів в окремих населених пунктах на лінії розмежування, ініційованих керівництвом Антитерористичного центру та Службою безпеки України, було затримано 45 осіб.

Про результати заходів безпеки ввечері розповів начальник управління СБУ в Донецькій області Олександр Куць та заступник голови Нацполіції України - начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін під час брифінгу у Краматорську.

Так в ході спецзаходів було виявлено та вилучено 8 одиниць зброї, 2 бойові гранати, порох, детонатори, набої.

Із 45 затриманих осіб було встановлено 8 людей, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, 4 власника зброї та 6 раніше засуджених осіб, у тому числі за вбивство, незаконний обіг наркотиків та хуліганство із застосуванням зброї.

Станом на ранок 14 березня всі громадяни були перевірені та відпущені. Додатково був проведений медичний огляд всіх затриманих. Тілесних ушкоджень не виявлено.

Окрім того, була спростована інформація про нібито зникнення одного із учасників блокади та розкрадання речей блокувальників на станції Кривий Торець.

Натомість до поліції надійшло повідомлення від представника "Укрзалізниці", що після огляду тепловозу з вагонами, захопленого блокувальниками, виявлено розкрадання вантажу та викрадення комплектуючих з потягу. На місці працюють правоохоронці.

- Скоєння тяжкого злочину, що мало місце протягом тривалого часу, припинено завдяки поліцейським Донеччини, СБУ та іншим правоохоронним органам. Закону в Україні бути, - наголосив генерал В’ячеслав Аброськін.

Нагадаємо, 10 лютого до чергової частини Торецького відділення поліції Бахмутського відділу поліції ГУНП в Донецькій області надійшло повідомлення про те, що невідомі особи у камуфльованій формі перекрили рух залізничного транспорту на ст. «Кривий Торець», смт Щербинівка м.Торецька Донецької області.

За вказаним фактом СВ Торецького ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області було внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 279 (Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Виїздом на місце події було встановлено, що невідомі особи у камуфльованому одязі перекрили залізничні колії на переїзді ст. «Кривий Торець», а в подальшому зупинили електровоз з 47 вагонами вугілля, який рухався зі ст. «Ясинувата» на ст. «Кривий Ріг» в бік м. Костянтинівка.

11 лютого СВ Торецького ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області внесені відомості до ЄРДР за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.278 (Угон або захоплення залізничного рухомого складу) Кримінального Кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції Донецької області

 
 
Схожі матеріали