Сергій Яровий розповів про деталі пожежі у Харкові

clock
22.01.2021 13:20

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий зазначив, що врятувати 15 людей у пожежі, яка сталася в Харкові вчора, 21 січня, не вдалося через швидке поширення вогню та фізичний стан осіб, які перебували на другому поверсі приватного геріатричного пансіонату.

Сьогодні, 22 січня, Президент України Володимир Зеленський спільно з першим заступником міністра внутрішніх справ України Сергієм Яровим, головою Національної поліції Ігорем Клименко та очільником ДСНС Миколою Чечоткіним відвідали у Харкові місце трагедії.

Сергій Яровий доповів главі держави про обставини надзвичайної ситуації, перебіг порятунку людей і ліквідації пожежі.

"Інформація про займання надійшла о 15:03 годині. У ході з’ясування обставин було встановлено, що в будинку можуть перебувати літні люди. До місця були направлені підрозділи ДСНС у достатній кількості для того, щоб виконати завдання з гасіння та рятування людей. Після прибуття о 15:15 ситуація була наступна: виривалося полум’я по периметру всієї будівлі, а також густий чорний дим. У вікнах було видно, що вогонь розповсюдився на весь другий поверх. Також горить перекриття між першим та другим поверхом", - сказав він.

Також Сергій Яровий зазначив, що вогонь поширювався дуже швидко, а на другому поверсі всі люди були маломобільними чи мали хвороби, пов'язані з ментальними розладами. Даний будинок для літніх людей був приватним і працював без належно оформлених документів на такий вид діяльності. Люди перебували там нелегально - за їхнє утримання платили родичі.

Крім того, перший заступник міністра внутрішніх справ повідомив, що на місці пожежі працювало 13 одиниць техніки та 50 рятувальників ДСНС.

«Під час гасіння пожежі було врятовано та госпіталізовано 9 людей. На жаль, на другому поверсі виявили загиблими 15 осіб», – додав Сергій Яровий.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що за фактом пожежі у Харкові відкрито кримінальне провадження.

На місці пожежі у Харкові розпочала роботу Державна комісія, створена для з’ясування причин трагедії.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали