Сергій Князєв: Затримання керівників поліції м. Шостка є елементом самоочищення (ФОТО, ВІДЕО)

clock
22.03.2017 11:22

У протиправній діяльності викрито начальника Шосткинського відділу поліції та його заступника. Працівники внутрішньої безпеки поліції та обласної прокуратури затримали спільників під час отримання чергового хабара. В ході обшуку у керівника підрозділу виявили різні види незареєстрованої зброї, велику кількість цінностей та прапор Російської Федерації. Про це сьогодні, 22 березня, повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

За його словами, до поліції надійшла інформація про те, що керівник Шосткинського відділу поліції разом із своїм заступником організували «кришування» діяльності місцевого бізнесмена. Чоловік здійснював збір і скуповування металобрухту. Поліцейські запропонували йому виплачувати їм певну суму щомісяця в обмін на непритягнення до відповідальності за виявлені порушення законодавства.

Отриману інформацію працівники Управління внутрішньої безпеки повідомили керівництву Національної поліції України. Слідчі обласної прокуратури за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Невдовзі працівники поліції та прокуратури задокументували факт отримання заступником начальника Шосткинського відділу поліції чергової «данини» – 7 тисяч гривень, які підприємець передав йому через посередника. Крім хабара, під час санкціонованого обшуку у 42-річного майора поліції було виявлено технічні паспорти на транспортні засоби, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів та посвідчення водіїв на сторонніх осіб.

Під час обшуку у службовому кабінеті начальника поліції зазначеного підрозділу правоохоронці виявили 21,5 тисячі доларів США, 150 євро, золото у злитках, антикварні та колекційні срібні монети та ювелірні вироби. За місцем проживання 44-річний полковник поліції – 60 ножів, незареєстровану вогнепальну зброю, велику кількість набоїв до неї та прапор Російської Федерації.

Крім того, окрім викриття посадовців у хабарництві, відносно очільника відділу поліції прокуратура Сумської області розпочала ще 2 кримінальні провадження: за ч.2 ст.368-2 (Незаконне збагачення) та ст.366-1 (Декларування недостовірної інформації) КК України.

Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам підозри та обрання їм міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до їх протиправної діяльності інших осіб.

«Це ганебний випадок для поліції України, і ми не можемо стояти осторонь. Самоочищення – це один із головних принципів роботи нової поліції», – підкреслив Сергій Князєв.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України

Схожі матеріали