США підтримає реформу Держприкордонслужби України (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.05.2016 11:42

Про це сьогодні, 24 травня, під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим заявив Голова Митно-прикордонної служби США Роберт Гіл Керліковське. За його словами, США дуже високо цінує співпрацю із прикордонною службою, адже ця багаторічна взаємодія є однією із найдієвіших. 

«Ці роки нашої співпраці, проведення навчальних програм, надання технічної допомоги є взірцем взаємодії як для нас та наших іноземних партнерів, так і для України. Ми дуже пишаємося тими успіхами та прогресом, яких досягла прикордонна служба України. Ми високо оцінюємо професіоналізм ваших фахівців», - зазначив Роберт Гіл Керліковське.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зауважив, що за останній рік у процесі реформування вдалося досягнути результатів. Зокрема, вводяться нова паспортна система із біометричними даними та ID-форми із вбудованим чіпом, а також інші стандарти ЄС, аби найближчим часом перейти на безвізовий режим і запровадити спрощений режим перетину кордону. 

За словами глави МВС, є і великий виклик. Із 1900 км кордону із Росією понад 400 км – це лінія фронту, решта – «звичайний кордон із агресором», де постійний потік людей. Із квітня безпеку на кордоні  допомагає забезпечувати Національна поліція.

«Тут мова іде про зовсім іншу функцію прикордонників: контроль кордонів, розвідка та робота силових підрозділів. Для цього ми організовуємо особливі режими із Нацгвардією та спецпідрозділами поліції, які також належать до структури МВС. За всіма цими напрямами нас постійно підтримують колеги із США», - зазначив Арсен Аваков.

Глава Держприкордонної служби Віктор Назаренко підкреслив, що за останній рік у співпраці із американськими та європейськими колегами було реалізовано низку важливих стратегічних завдань, які відповідають міжнародним стандартам. За його словами, прикордонна служба виконала усі кроки, які були покладені на службу, щодо лібералізації візового режиму.
«Прийнято багато важливих документів, які повністю відповідають усім міжнародним нормам та допоможуть реформувати прикордонну службу відповідно до європейських стандартів. Іде постійна співпраця з Інтерполом. Також спільно із нашими колегами з ЄС ми створили інтегровану систему аналізу ризиків, яка у Frontex (Європейське агентство з охорони зовнішніх кордонів країн-членів Європейського Союзу) визнана однією із найефективніших», - зазначив Віктор Назаренко.

Нагадаємо, 12 травня Єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос під час зустрічі із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим заявив, що МВС виконало усі умови для отримання Україною безвізового режиму із ЄС.
Також у МВС відзвітували про виконання умов Плану із лібералізації візового режиму.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали